• Wat is Prison Island?

  In het cellencomplex van Prison Island Maastricht stellen 32 cellen je fysieke, technische en tactische skills op de proef. Elke cel heeft een eigen opdracht en moeilijkheidsgraad. Je kiest zelf uit welke cel jij wilt ontsnappen. De speeltijd per cel varieert van 1 tot 5 minuten. Kom je er niet uit? Geen probleem! Je kunt de cellen zo vaak spelen als je wilt of je gaat snel door naar een andere cel.

  Goede samenwerking is vereist om de opdrachten op te lossen en daarbij zoveel mogelijk punten te halen. Deelnemers vormen teams van 3 tot 4 personen. Elk team krijgt één persoonlijke sleutel waarmee zij de cel kunnen openen. De tijd gaat lopen als de cel geopend wordt. Ontdek wat de opdracht is en ontsnap uit Prison Island. Ben jij er klaar voor om meer punten te behalen dan de andere teams?

 • Hoe lang duurt Prison Island?

  Prison Island speel je minimaal 1 uur en is uit te breiden naar 1½ uur. We raden aan om 1½ uur te spelen om zoveel mogelijk cellen te voltooien. Er is geen pauze tussendoor. 

 • Hoe intensief is Prison Island?

  Uit onderzoek is gebleken dat Prison Island meer dan voldoende fysieke inspanning en sociaal-emotionele inzet verlangt om aan de definitie sport te voldoen. Het spelconcept is zelfs even intensief als een potje handbal en valt hiermee in de categorie reallife gaming. Doordat sommige kamers in Prison Island heel fysiek zijn is Prison Island minder goed geschikt voor mensen die moeilijk te been zijn. Mensen die in een rolstoel zitten, kunnen helaas niet deelnemen aan Prison Island. Mochten er vragen over zijn, dan kan er altijd contact worden opgenomen met ons reserveringsteam. Zij zijn dagelijks vanaf 10:00 uur te bereiken op 024-2120928.

 • Met hoeveel personen kun je Prison Island spelen?

  In Prison Island kunnen maximaal 100 personen tegelijk worden opgesloten. Je speelt in teams van 2 tot 4 personen. Teams bestaande uit twee personen kunnen ook deelnemen aan Prison Island, 65% van de cellen kunnen dan gespeeld worden.

 • Is Prison Island geschikt voor kinderen?

  Prison Island is zeker geschikt voor kinderen. Juist in een tijd waar kinderen veel online met elkaar spelen, is Prison Island een leuk offline alternatief. Om veel punten te scoren in Prison Island staat een goede samenwerking namelijk centraal. Kijk voor meer informatie over kinderfeestjes op: https://prisonislandmaastricht.nl/nl/kidsparty

 • Kan je Prison Island combineren met bowlen?

  Prison Island is absoluut te combineren met een potje bowlen. Dit kan zowel vooraf als achteraf en dit kunnen wij helemaal naar wens vormgeven. Kijk voor meer informatie op https://prisonislandmaastricht.nl/nl/arrangementen of bel met ons reserveringsteam op het nummer 024-2120928.